måndag 7 januari 2013

Bergsklättring deluxe!

OJOJOJ mina vänner, vilken DAG!

Har gått "Tongariro Crossing" som vanligtvis är 19 km om man går rakt igenom men pga vulkan aktivitet så är det stängt en del så man måste gå tillbaka samma väg.

Den börjar rätt lätt med 4 km rak väg (hyfsat alltså) sen är de sista toaletterna innan det är dags för 4 km konstant uppåt, trappor i princip. SEN så ville vi ju bestiga Mt DOOM, berget i Sagan om ringen! Har hört att det är rätt tufft och att man halkar ner i askan men vi ville upp! Tyckte att det såg ut som att vi skulle klara det rätt bra, så vi satte igång! Nu snackar vi alltså en 2291 meter i sjukaste lutningen, man gick bokstavligen på alla fyra stoor del av vägen, tycktes aldrig ta slut! Man halkar i askan också, det är ingen gång att gå eller så. Riktig bergsklättring! Bilderna gör inte lutningen rättvisa.

MEN Vi kom upp! Krigade på och var först på plats (vad annars?!) och fick uppleva glädjen av att klarat utmaningen och att få se den otroliga utsikten. Så värt det!

På vägen ner var det glida mer i askan, ändå läskigt! Men det gick bra och efter detta kändes det andra berget som piece of cake! Slutade med att vi gått dryga 2 mil, och då är mer än hälften kraftigt uppför, Woho!

Är så himla Stolt över mig själv! Så glad att jag gjorde det! Denna vecka har varit full med utmaningar kan jag lova!

Bildbomb var det här! Måste ju efter denna ansträngning...



























































Nu ska jag stupa i säng, helt slut..

Imorgon blir det Huvudstaden innan det bär av till södra ön!

Ta hand om er sålänge! ❤

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Findlay St,National Park,Nya Zeeland

Inga kommentarer: